Bedre sex uden smerter med glide creme

11 februar 2019
Astrid Pedersen
Bedre sex uden smerter med glide creme

En god glide creme i høj kvalitet bør være standard i ethvert hjemmeapotek. Det er langtfra altid en selvfølge, at man kan gennemføre et samleje uden udefra kommende hjælpemidler. Mange kvinder har tørre perioder, som er forårsaget af hormonelle svingninger. Disse kan afstedkommes af for eksempel menopausen (også kaldet klimakteriet eller overgangsalderen), som er den hyppigste årsag til hormon betinget vedvarende tørhed i skeden. Østrogen spejlet kan dog også påvirkes af sygdom, medicinering, stress, fødsel eller ændring i kostvanerne. Og så er det vigtigt at bruge glide creme, så det undgås, at samlejet bliver en smertefuld oplevelse.

Glide creme til såvel anal som vaginal sex – for en sikkerheds skyld

Når slimhinderne i skeden er tørre, øges risikoen for infektioner, da der lettere opstår rifter og flænger. Der er også en større sandsynlighed ofr, at et eventuelt kondom brister, hvis friktionen bliver for voldsom. Det samme gør sig gældende i forbindelse med anal sex. Anus producerer ikke, på samme måde som vagina, naturligt smøremiddel, og derfor er en god glide creme et must, hvis du dyrker anal sex.

Brug vandbaseret glide creme sammen med kondomer eller sexlegetøj

Generelt anbefales det, at man i forbindelse med anal sex anvender en silicone baseret glide creme, da denne er mere drøj i brug end en vandbaseret glide creme. Men hvis du samtidig bruger sexlegetøj, hvor overfladen er fremstillet af latex, gummi eller silicone, bør du holde dig til den vandbaserede variant. Det samme gælder for kondomer, som desværre kan blive ødelagt af silicone baseret glide creme. Hos love-lingeri.dk finder du et stort og varieret udvalg af såvel vandbaseret som silicone baseret glide creme fra brands så som Fifty Shades, Pjur, Fist It, Up Yours, Joy Division, Cobeco og Intimo. Du kan vælge imellem glide creme med varmende, kølende eller stimulerende egenskaber, og du kan finde glide creme med duft eller smag.

Se det store udvalg af glide creme på love-lingeri.dk